Recept se nahaja tudi na Žurnalovi strani.
Potrebujemo:
- 12 dag masla + za pekač
- 13 dag temne čokolade za kuhanje
- 14 dag rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 15 dag moke
- 2 žlici kakava v prahu
- 5 dag pekan oreškov ali pistacij
- 3 dag bele čokolade
Priprava:
- Pravokoten oziroma kvadraten pekač (približno 20 krat 20 centimetrov) namažite z maslom.
- V kozico dajte nasekljano temno čokolado in maslo.
- Kozico postavite nad posodo z vročo, a ne vrelo vodo. Mešajte, da se maslo in čokolada lepo raztopita.
- Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija.
- Čokoladno mešanico nekoliko ohladite, nato ji dodajte sladkor, vaniljev sladkor in ščepec soli.
- Dodajte še jajci in dobro zmešajte.
- Vmešajte moko, kakav, nasekljane pekan oreške (oziroma pistacije ali katerekoli druge oreške) in nasekljano belo čokolado.
- Vlijte v pekač in pecite 35 do 40 minut.
- Mlačno pecivo narežite na kocke.
In še končni izdelek -->
Oj, izgleda tole slastno! Njami, njam, njam... :D
OdgovoriIzbrišiNjam! Zgleda super!
OdgovoriIzbrišixoxo
http://keepdoingyourownthing.blogspot.com/
hehe, bo treba novo rundo narest, ker so šli takoj ko sem jih postavila na mizo :)
OdgovoriIzbrišimmm:P lahko prineses jutri v pisarno:) Hvala :) hehehe (novo rundo seveda) ..hahaha
OdgovoriIzbrišimmmm :) zgleda odlično! :)
OdgovoriIzbrišio ja...jih je kar hitro zmanjkalo :) haha, bo treba speči novo rundo! :)
OdgovoriIzbriši